Krachtig deelnemersveld gepresenteerd

Wijk aan Zee: 26 mei 2024

In een compleet vernieuwde omgeving van Hotel het Hoge Duin in Wijk aan Zee, werd de loting verricht van het 24e toernooi om de Heemskerk Cup.

Samen met het management van Het Hoge Duin werden de namen en de poules bekend.

Hoofdsponsor van het toernooi, Beachhotel Het Hoge Duin, krijgt met de 24e editie ongeveer 160 gasten te logeren en daar is de organisatie maar wat trots op. Na een verbouwing van 1,5 jaar, gingen de deuren dan ook weer open en worden de gasten met zeer hoge kwaliteit ondergebracht.

De bekendmaking van de teams werd door Marcel de Snaijer nog even voorzien van wat wetenswaardigheden.  Marcel is al jaren verantwoordelijk voor de aanstelling en het verwerven van de teams en weet dan ook alle inns and outs.

Twee Braziliaanse deelnemers bij de U17.  Fluminense Fc is terugkerend kampioen en de voetbalschool van Team Brasil mag voor een verrassing zorgen..  Ook het Ghanees/ Spaanse team Ammonite FA staat hoog aangeschreven en zal bij de U19 verschijnen.  Tokyu Reyes is een Japanse voetbalacademy.  In Japan gelden zij als een van de sterkste teams hetgeen bleek uit een oefenwedstrijd vorig jaar in Nederland waarbij zij grootmachten wisten te verslaan.  Het Japanse voetbal is aan een sterke ontwikkeling onderhevig.

Net als vorig jaar doet ook Ferencvarosi TC weer mee aan de Heemskerk Cup, evenals het Deense Esbjerg. Esbjerg komt ook weer met de U19 en U17 naar Heemskerk. 

Nieuw zijn de twee teams van Fc Dordrecht. Zij gaan speciaal wat eerder opstarten en gebruiken het toernooi om de posities te bepalen. Het is onbekend hoe zij zich kunnen meten met de grootmachten uit het buitenland.’

Regionaal zijn ODIN’59 en DEM vertegenwoordigd.  Zij mogen gebruik maken van dispensatiespelers om enige weerstand te kunnen bieden.

Engelse teams zijn ook altijd welkom in het toernooivoetbal.  Met hun vaak harde speelstijl en werklust weten zij veel teams te overklassen.  Cambridge United U17 is dan ook erg welkom op Sportpark Assumburg.

Bij de U17 komt Soon on Top uit.  Dit is een Nederlandse beloften academy welk menig toernooi verrast. Samen met het Belgische Lierse SK U17 mogen zij als underdog plaatsnemen tegen het Braziliaanse voetbalveld.

Het Belgische Club Brugge U19 is na een jaar afwezigheid ook weer terug bij de Heemskerk Cup. Zij zijn een gedurfde finale kandidaat gebleken in het verleden.

Deel de post:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Gerelateerde berichten