Edition 2022:

Fluminense EC U17 and FC Groningen U18 winner of the Heemskerk Cup 2022.
Both we gratulate with their victorie.

De 22e editie was een van een zeer hoogstaand niveau waarbij in de finale U17 FLUMINENSE aantoonde waarom zij terecht winnaar werden.  Met 4-0 waren zij oppermachtig voor VRS Academy.  Het was nog lang onrustig in Heemskerk.

FC Groningen wist de Heemskerkcup te verrassen. Met het aantrekken van de buitenlandse deelnemers, waaronder twee UEFA Youth Leaque teams, waren zij niet gekend als favoriet.  Toch wisten zij overtuigend het toernooi af te sluiten en de finale met 1-0 te winnen van het Deense Esbjerg fB,

De deelname van het Oekraïense team van Ruhk Lviv eindigde in een vijfde plaats op de ranglijst.  Het team oogde vermoeid en hadden ook niet veel rust gekend.  Toch beschouwde het team deze trip als waardevol in de voorbereiding van een zwaar seizoen met rollercoasters in eigen land en de deelname binnen de UEFA Youth League.

Ook de scheidsrechters hadden het zwaar met de hitte, zij konden de uitputtingsslag net weerstaan en konden terugkijken op een nagenoeg probleemloos toernooi.  De organisatie dankt hen daarvoor hartelijk

Presentatie Heemskerk Cup 2022

Vrijdag 17 juni werden de deelnemers bekend gemaakt van het 22e Heemskerk Cup toernooi, 13 en 14 augustus a.s. . Twee UEFA YOUTH LEAGUE deelnemers en deelnemers uit 7 verschillende landen. Bij de U17 werden twee extra teams toegelaten en spelen een toernooi zonder kruisfinales.

Zo werden de volgende U17 teams bekend gemaakt:

AFC34  uit Alkmaar
Rkvv DEM uit Beverwijk
Esbjerg fB uit Denemarken
Fluminense EC uit Brazilië
Hvidovre IF uit Denemarken
FC Iserlohn uit Duitsland. 
Lierse SK uit België.
Mjällby AIF uit Zweden
RDW Sports uit Nederland. 
VRS Academy uit Nederland

Bij de U19 dus twee teams welke gaan uitkomen in de UEFA YOUTH LEAGUE en verder sterk bezet met oude en nieuwe namen.

De U19 teams:
Ruhk Lviv uit Oekraïne. (UEFA YL)
Club Brugge O18 uit België. (UEFA YL)
Esbjerg fB O19 uit Denemarken.
FC Groningen uit Nederland.
Hvidovre IF O19 uit Denemarken
Mjällby AIF O19 uit Zweden.
VRS Academy uit Nederland.
ODIN59 uit Nederland

Voor de poule indelingen click op het tabblad POULES.

=============

17 juni werden de navolgende teams bekend gemaakt alsmede hun bijzonderheden. Trots presenteren wij ze aan u.

                       O18/O19Team presentatie Heemskerk Cup 2022

 

Club Brugge O18 uit België. De U18 van Club Brugge speelde vorige seizoen tot de laatste westrijden mee voor de titel in België. Een aantal jongens speelden ook mee in de Youth League waar ze tweede eindigden in een poule met Leipzig, Manchester City en PSG. Het team telt een vijftal internationals waarvan er 3 basisspeler zijn. Doelstelling bij U18 is opnieuw kampioen spelen en in de Youth League doorstoten naar de Knock-out fase na nieuwjaar. Komend seizoen speelt Club Brugge ook met hun beloften ploeg professioneel voetbal in 1B(Jupiler League hier), mogelijks sluiten er van dat team  ook een aantal spelers aan op jullie tornooi. De coach heet Hayk Milkon, is 29 jaar en start dit jaar aan zijn tweede seizoen bij Club Brugge. Ervoor was hij coach bij AA Gent.

Esbjerg fB O19 uit Denemarken. Het team stond tot aan de winterstop stijf onderaan in de hoogste klasse van Denemarken. Na de winterstop werden er in de laatste 11 wedstrijden 26 punten gepakt waardoor de ploeg eindigde in de middenmoot. Er werd zelfs gewonnen van FC Nordsjaelland . Het elftal beschikt over 2 spelers welke uitkomen voor Denemarken O19. En natuurlijk is het afwachten of Damian misschien wel in dit elftal zal deelnemen.

FC Groningen uit Nederland. Eindelijk weer eens een Nederlandse BVO aanwezig op de Heemskerk Cup. Voor de meeste Nederlandse clubs past de Heemskerk Cup net niet in de voorbereiding voor het nieuwe seizoen maar gelukkig voor FC Groningen wel. Uitkomende in de 1e divisie waarin zij komend seizoen weer een poging gaan ondernemen om terug te keren in de hoogste afdeling. Trainer is oud voetballer Melchior Schoenmaker en het team heeft 2 Jeugd Internationals welke 3 weken geleden nog 2e werden tijdens het Europese Kampioenschap voor O17 teams.

Hvidovre IF O19 uit Denemarken. Neemt ook deel met hun O19 team welke ook uitkomt op het een na hoogste niveau van Denemarken, net als het 1e elftal. De club is enorm blij om deel te kunnen nemen aan dit mooie toernooi en hopen hier veel te leren van de verschillende speelstijlen van de teams, maar tevens is het ook een goede krachtmeting hoe het team er voor staat tegen teams welke allemaal hoger spelen dan Hvidovre IF.

Mjällby AIF O19 uit Zweden. Sinds dit seizoen zijn bestaat er 1 competitie op het hoogste niveau van Zweden. Voor heen was dit verdeeld in Noord en Zuid. Van iedere afdeling plaatste de 1e 8 teams voor de nieuwe competitie en helaas werd Mjällby AIF 9e en moet het ook dit jaar weer uitkomen in de afdeling Zuid. Dit jaar is er alles op alles gezet om te promoveren naar de hoogste competitie en tot nu toe verloopt dat voorspoedig van het team. Inmiddels is de competitie 12 wedstrijden onderweg en staat het O19 bovenaan. Vanuit de O19 zijn er afgelopen seizoen 4 spelers doorgeschoven naar de 1e selectie en beschikt het team over 1 jeugd international.

VRS Academy uit Nederland. Net als bij de O17 zal de VRS Academy ook vertegenwoordigt zijn bij het O19 toernooi. De academy zet spelers in de etalage in de hoop dat deze worden gecontracteerd door Nederlandse of buitenlandse BVO’s. Dat is dan ook de reden dat het team veel oefenwedstrijden speelt tegen BVO clubs in zowel binnen- als buitenland. Zoals bij de O17 besproken werkt de Academy veel samen met diverse BVO clubs.

Ruhk Lviv uit Oekraïne. Vers van de pers en als laatste deelnemer toegevoegd aan de Heemskerk Cup. Ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen welke zich nu in het land afspelen zijn wij blij dat wij dit team kunnen laten deelnemen aan de Heemskerk Cup. Het team is tijdens het uitbreken van de oorlog gevlucht naar Polen waar zij tot heden nog steeds verblijven. De naam van de club zegt velen niets  maar toch is dit de kampioen van Oekraïne en hebben zij zich een 3tal weken geplaatst voor de UEFA Youth League competitie, zeg maar de Champions League van de O19 teams. Het team moest nog 1 wedstrijd spelen en stond met 1 punt achter op Shaktar Donesk. Het team won de wedstrijd met 3-0 gespeeld in Polen en werd hierdoor officieel kampioen van de Oekraïne. Het team beschikt over 5 jeugd internationals welke afgelopen 2 weken hebben meegespeeld in de kwalificatie wedstrijden die in Nederland werden gespeeld. Oekraïne U19 versloeg Nederland met 2-1.

ODIN59 uit Nederland. Natuurlijk mag onze thuisploeg niet ontbreken op het toernooi. In het verleden heeft ODIN nog wel eens voor een verrassing kunnen zorgen en zelfs 2x de finale gespeeld en verloren in 2015 (Odense BK en in 2017 Club Brugge). Het team zal begeleid worden door de nieuwe trainer van het 2e team Nick van der Bunt samen met de trainer van de O23 Jesus Leizana. Het elftal zal bestaan uit spelers van O21.

O17  Team presentatie Heemskerk Cup 2022

AFC34 O17 uit Alkmaar. Een club die op het ogenblik goed aan de weg timmert met hun eigen jeugdopleiding welke uitkomen in diverse divisies op het landelijke niveau. De O17 is gepromoveerd naar de 3e divisie en speelde daar een goed seizoen tegen oa De Graafschap, FC Volendam, FC Eindhoven en werden daar knap 3e.

 Rkvv DEM uit Beverwijk. Onze buren nemen dit jaar alleen deel met hun O17 team. Het O17 team komt ook uit in de 2e divisie en heeft zich net als AFC34 ook weten te handhaven zij het op een de een na laatste plaats.

Esbjerg fB uit Denemarken. De club kreeg naamsbekendheid in Nederland vanwege dat Damian van der Vaart daar ging voetballen. Het team speelt in de hoogste competitie van Denemarken en had daar een zwaar seizoen en eindigde als een na laatste. Wel beschikt het team over 2 jeugd internationals waarvan Damian er 1 van is. Hij komt uit voor het Nederlands team O16.

Fluminense EC uit Brazilië hebben wij een topclub in huis. Nadat wij eerst in gesprek zijn geweest over het O19, wat helaas niet lukte vanwege dat ons toernooi niet in hun tijdschema pasten, kwam men zelf met het voorstel om de O17 deel te laten nemen. Het team maakt een tour van 2 weken door Europa en de start is in de Heemskerk Cup. Daarna wordt er gevlogen naar Southampton, Zwitserland en Italië. In het team spelen 7 spelers welke al eens zijn uitgenodigd voor het Nationale team van Brazilië. De club is heel open over hun jeugdopleiding en speelstyle en staat open dat er 1 of 2 ODIN trainers meelopen tijdens 1 of 2 trainingen.

 Hvidovre IF uit Denemarken. Zegt bij vele mensen niet veel denk ik als club. Ooit in het verleden hebben zij meegespeeld in het Int Toernooi bij ADO20. Het team speelt op het 2e niveau en eindigde daar op een nette 4e plaats. Het team arriveert per vliegtuig en vliegt maandagochtend om 7:00 uur samen met het O19 team weer terug.

FC Iserlohn uit Duitsland. Neemt al jaren deel aan ons toernooi, speelt op het een na hoogste niveau ook van Duitsland waaruit zij dit seizoen degradeerde. De club vind het ieder jaar fijn om aan de Heemskerk Cup deel te nemen. 

Lierse SK uit België. Jaren geleden een gerenommeerde club in België, helaas door de financiële situatie is de club gefuseerd.. Maar door de fusie timmert de club er weer op los en ook met de jeugd. Dit team komt uit op het 2e niveau van België en wilt graag tijdens de Heemskerk Cup ervaring op doen en kijken waar het team nu echt staat.

Mjällby AIF uit Zweden. In 2018 voor het laatst deelnemer geweest in de Heemskerk Cup. Het O17 doet het dit jaar heel goed in de hoogste competitie van Zweden en staat achter Malmö FF op een keurige 2e plaats. De competitie is inmiddels 11 wedstrijden onderweg in Zweden en zijn een van de weinige deelnemers die midden in de competitie zitten.

RDW Sports uit Nederland. Deze ploeg bestaat uit getalenteerde voetballers welke zich in de kijker proberen te spelen bij de BVO’s. Het team speelt dan ook regelmatig oefenwedstrijden tegen BVO teams. De meeste spelers komen dan ook uit de omgeving van Amsterdam vandaan.

VRS Academy uit Nederland. Dit team bestaat net als RDW Sports uit spelers die zich in de kijker willen spelen bij BVO clubs. VRS Academy heeft een samenwerkingsverband met oa FC Utrecht, Heerenveen, PSV, Helsingborg Zweden, Odense BK Denemarken en nog een aantal BVO clubs. Het team speelt dan ook regelmatig oefenwedstrijden tegen BVO teams in zowel Nederland als het buitenland.

Toernooi Locatie

Sportpark ODIN’59
Hoflaan 1
1967 NE Heemskerk
Nederland