U19 deelnemers:

DAC1904 (Dunasjka Streda) uit Slowakije
Deze onbekende club uit Slowakije, vlakbij de grens met Hongarije neemt voor het eerst deel aan de Heemskerk Cup. Het 1e elftal van DAC1904 wordt sinds dit seizoen getraind door Peter Hyballa, oud trainer van NEC Nijmegen. De club plaatste zich voor het eerst in hun bestaan voor de kampioenspoule door 2e te eindigen in de competitie, achter Slovan Bratislava. Ook AS Trencin speelt in deze competitie. Door dit resultaat plaatst DAC1904 zich voor het eerst van het bestaan zich voor Europees voetbal. De UO19 team wat deelneemt aan het toernooi eindige afgelopen seizoen op een keurige 4e plaats in de hoogste competitie. Veel spelers trainen al regelmatig mee met het eerste team, waarvan 3 spelers constant. Het team heeft 7 internationals welke uitkomen in diverse jeugd teams van Slowakije en ook heeft het team 1 speler welke uitkomt in het nationale team van Panama. Waarschijnlijk zal het team zonder Dolinsky afreizen naar Heemskerk, hij maakt waarschijnlijk de overstap naar Chievo Verona uit Italië.

Club Brugge Beloften uit België
Club Brugge zal deelnemen met hun Beloften team, zeg maar het Jong Club Brugge. Er is geen U19 competitie meer in België, dit is opgesplitst in een Beloften en U18 competitie. Het team van Club Brugge nam afgelopen seizoen deel aan de UEFA Youth League. In een poule met Atletico Madrid, Monaco AS en Borussia Dortmund werd het team 3e achter Atletico en Monaco. In het team spelen in totaal 6 internationals welke uitkomen in België U19 en 1 Franse jeugd international welke in Frankrijk U19 speelt. Maarten Martens, oud speler van AZ, is assistent trainer van dit team wat zeker een van de favoriete zal zijn voor de eindzege om de Heemskerk Cup.

Mjällby AIF U19 Zweden
Na afgelopen jaren de topclubs uit Zweden hebben deelgenomen aan de Heemskerk Cup verwelkomen we dit jaar Mjällby IF. Het eerste team komt uit op het een na hoogste niveau van Zweden, maar het U19 team speelt al jaren op het hoogste niveau en staat op dit moment op een keurige 4r plaats in hun competitie. De club staat vooral bekend om hun goede jeugdopleiding waaruit diverse spelers doorstromen naar het eerste elftal of worden weggekocht door andere clubs. Het team bezit over 2 jeugd internationals welke beiden uitkomen voor Zweden U19.

Zaglebie Lubin U19 Polen
Ook in Polen bestaat de U19 competitie niet meer en is dit ook opgesplitst in een Beloften U21 en U18 competitie. Zaglebie Lubin neemt deel met hun Beloften team en bij de U17 met hun U17 team. Zaglebie Lubin heeft een van de beste jeugdopleidingen van Polen, beschikt over een prachtig en zeer modern jeugdcomplex met alle faciliteiten aanwezig. Ook het eerste team presteert ieder jaar beter met aan het roer de Nederlandse trainer Ben van Dael, welke de hoofd jeugd opleiding was bij Zaglebie Lubin. Afgelopen jaar nam het team deel aan de Europa League. Het Beloften team beschikt over 5 jeugd internationals waarvan er 3 uitkomen bij Polen U19 en 2 bij Polen U18. Een prima outsider om het toernooi te kunnen winnen.

AK Shooting Stars uit Ghana
Dit team komt uit Ghana en bestaat uit regionale spelers die gecoacht worden door Rene Koster, afgelopen jaar hoofd jeugdopleiding Almere City FC. Het team speelde 3 weken geleden een oefenduel tegen het nationale team van Ghana U23 en deze wedstrijd ging met 3-1 verloren. Het team verblijft ruim een week in Nederland en voordat zij in Nederland arriveren verblijven zij een week bij Sheffield United, de club die dit seizoen promoveerde naar de Premier League. Het team van Ghana kan wel eens de verrassing van het toernooi gaan worden met zeer talentvolle spelers die hopen op een mooie overstap naar een mooie buitenlandse club te maken tijdens hun trip.

SoenderjyskE uit Denemarken
Ongeveer een jaar of 8 geleden nam deze club al eens deel aan de Heemskerk Cup en dit jaar zijn zij weer terug op de Heemskerk Cup samen met hun U17 team. Beiden teams hebben een zwaar seizoen achter de rug en konden zich beiden net handhaven in de hoogste jeugdcompetitie. De U19 versloeg in de laatste wedstrijd FC Kopenhagen U19 met 3-1. Kees Luijckx speelt in het eerste elftal. Het U19 team beschikt over 1 jeugd international en is bijzonder trots dat zij aan de Heemskerk Cup mogen deelnemen om zo veel ervaringen op te doen. De jeugdopleiding van SoenderjyskE behoort tot de 10 besten van Denemarken.

Sport Group Progress uit Nederland:
Dit team bestaat uit spelers welke zich graag in de picture willen spelen van Betaald Voetbalclubs. Het team zal bestaan uit regionale spelers uit de omgeving Zaandam/Amsterdam/Almere en tevens wordt het team aangevuld met 3 jeugd internationals, waarvan 1 uit Suriname en 2 uit Panama. In een oefenwedstrijd een aantal weken geleden versloeg het team FC Volendam U19.

ODIN59:
Natuurlijk zal ODIN niet ontbreken op het toernooi, de afgelopen jaren wordt er goed gepresteerd door ODIN tijdens het toernooi. Of het team van Richard Kleijn ook dit jaar weer voor een verrassing kan zorgen weten we op zondag 11 augustus as. Het team wat in grote lijnen zal bestaan uit spelers van 2e met aanvulling van een aantal spelers van het 1e die de leeftijd van 21 nog niet hebben bereikt.

 

Deelnemers U17:
Ook bij deze categorie zijn wij trots op ons deelnemersveld die dit jaat heel sterk is.

FC Volendam en ODIN59  als Nederlandse clubs.

Met Right To Dream uit Ghana heft de organisatie een team met toptalenten in huis gehaald waar zeker menig scouts op af zullen komen. Dit team team bestaat uit een mix van spelers uit Ghana en Denemarken(spelers van FC Nordsjaelland ) waar de club een samenwerkingsverband mee heeft. Afgelopen jaar nam het team deel aan sterke toernooien in Nederland en won een aantal van deze grote toernooien.

ES Clubo Hamburgo  uit Brazilië beschikt over een zeer sterke jeugd opleiding in Brazilië. Het eerste team speelde in 2017 de Braziliaanse bekerfinale tegen Gremio. Dit team is zeker een van de kanshebbers voor de finale

Ook bij de U17 is Zaglebie Lubin van de partij, de club uit Polen. Momenteel is de U17 nog volop in de race voor het landskampioenschap van Polen en staat op een keurige 2e plaats.

Kojo High School uit Japan nam afgelopen editie deel bij de U19 om de Heemskerk Cup maar dat niveau was te hoog voor het U18 team. Dit jaar hebben zij een verzoek gedaan om bij de U17 deel te mogen nemen.

SoenderjyskE U17 uit Denemarken komt ook uit op het hoogste niveau van Denemarken en wisten zich te nauwer dood zich te handhaven. Aan het toernooi zal er met de nieuwe selectie worden deelgenomen die het nieuwe seizoen gaan starten.

Asker SK uit Noorwegen is een club met een van de beste jeugdopleidingen in Noorwegen. Het U17 behaalde afgelopen seizoen een keurige 2e plaats in de hoogste divisie achter de bekendste club van Noorwegen Rosenborg.

Kortom veel spektakel met een zeer actief deelnemersveld uit meer dan 10 landen. Nog nooit hebben zoveel verschillende landen deelgenomen aan de Heemskerk Cup.

Toernooi Locatie

Sportpark ODIN’59 Hoflaan 1 1967 NE Heemskerk Nederland